Teletreball

Teletreball

Les empreses i/o persones que per la nostre manera de fer, encaixem amb el tele-treball, ja fa anys que hem adoptat aquesta forma de treballar, per la seva flexibilitat, la seva eficàcia, la responsabilitat amb el medi-ambient, la conciliació familiar, etc. i no entenem la nostre feina de una manera diferent. Es tracta de treballar per objectius.

Us explicaré la meva historia. Amb 22 anys havent finalitzat el servei militar, em proposen desde Philips Informàtica, incorporar-me el seu departament comercial, com a Tècnic Comercial. Després de formar-me durant un mes, amb la documentació que em proporcionen a casa i una setmana a un hotel amb tots el meus companys, creuen que ja estic a punt per fer de tècnic comercial i vendre mini-ordinadors amb S.O. i Base de dades propietaris. Ens situem en els anys 80, començament de la informàtica tal com es coneix actualment i abans de néixer el ordinador personal de IBM.

Jo visc a Navarcles ( Comarca del Bages), i m’assignen la gestió comercial de les comarques del Bages, Anoia, Osona i Bergadà i en bon criteri em proposen porta la gestió desde casa, baixant un dia a Barcelona per trobar-me amb els companys, preparar els pressupostos i parlar amb els jefes de com va tot.

El control que tenien el meus jefes sobre mi eren els resultats. No he fitxat en ma vida, ni m’han fet cap trucada de control ( potser una amb els 9 anys que vaig estar treballant a Philips). Es van refiar de mi, hi jo els vaig respondre fen més hores de les que em tocaven.

Dues varen ser les apostes que varen fer els meus jefes amb mi:

1.- tele-treball, treballar desde casa i anar a fer les visites directament sense passar per el despatx i sense cap altre control que els resultats de vendes.

2.- vaig ser el primer tècnic comercial sense títol d’enginyer que entrava. La meva acreditació era comercial. Un dia vaig entendre aquest termes quant amb un discurs del director general, va comentar que la carrera comercial no s’aprenia a les Universitat sino el carrer i que era una carrera de cinc anys, de les llargues. Això explicava que ell fos el director general i no un altre persona carregada de títols universitaris.

Aquestes situacions venen provocades per canvis importants, en aquest cas va ser el principi de la informàtica, el principi dels mini-ordinadors, que el cap de 10 anys donarien pas a les xarxes de pc’s com els coneixem en l’actualitat i que ens va fer re-inventar a tots un altre cop.

Aquesta ja es una segona part, de com vaig deixar de fer tele-treball per Philips i vaig començar a treballar per el meu compte, perquè el mercat ens va portar a ser distribuïdor de informàtica i xarxes de pc’s.

Comments are closed.